Ägg och musslor
På förra årets julbord var det ägg- och musselsalladen som tog slut först, några blev utan.
De som nu tålmodigt väntat ett helt år kan vara lugna.
I år justerar vi receptet så att detta läckra inslag på julbordet räcker till alla. Hur kan något som är så enkelt vara så gott?
RECEPT
• Ett nät odlade musslor som du *ångkokar"
• 5-6 kokta ägg som får svalna och sedan skalas och klyftas
• Skär upp isbergssallad, gurka, purjolök och lite röd paprika
• Fetaost eller annnan lite mer smakrik ost skuren i tärningar
• ca 3-4 dl creme fraiche
• Några msk majonäs
• Dill och persilja
• Santa Marias Seafood & Fish-krydda samt ev lite salt
Blanda ihop allt utom äggen smaka av med kryddorna, dillen och persiljan
Toppa med några av musslorna och äggklyftorna
* En enkel ångkokning i kastrull med en skvätt fräscht vatten i några minuter, med stängt lock, tills musslorna öppnar sig.
God Jul och Gott Nytt År
<< Startsida