onsdag 19 december 2012

Ägg och musslor

På förra årets julbord var det ägg- och musselsalladen som tog slut först, några blev utan.

De som nu tålmodigt väntat ett helt år kan vara lugna.

I år justerar vi receptet så att detta läckra inslag på julbordet räcker till alla. Hur kan något som är så enkelt vara så gott?

RECEPT

• Ett nät odlade musslor som du *ångkokar"

• 5-6 kokta ägg som får svalna och sedan skalas och klyftas

• Skär upp isbergssallad, gurka, purjolök och lite röd paprika

• Fetaost eller annnan lite mer smakrik ost skuren i tärningar

• ca 3-4 dl creme fraiche

• Några msk majonäs

• Dill och persilja

• Santa Marias Seafood & Fish-krydda samt ev lite salt

Blanda ihop allt utom äggen smaka av med kryddorna, dillen och persiljan
Toppa med några av musslorna och äggklyftorna

En enkel ångkokning i kastrull med en skvätt fräscht vatten i några minuter, med stängt lock, tills musslorna öppnar sig.

God Jul och Gott Nytt År 

Counter Stats

buy property Counter